Nyårs löften

Jag tar samma som förra året och som alla åren innan dess:
  1. Träna
  2. Sluta bita på naglarna
  3. Spara pengar
  4. Åka till London
  5. Måla mer
  6. Hoppa i en stor lövhög
  7. Ha roligare än förra året
  8. Bli miljonär
  9. Bli proffs
  10. Upfylla dessa löften

Tror jag behöver ny fantasi

Idag har lilla jag sovit tills jag blev väkt av att pappa knackade på dörren vid 12 tiden. Jag skulle hinna säga hejdå till farmor som åkte hem idag. Det var nog ganska bra att han väkte mej för jag hade en väldigt underlig dröm helt på engelska...
Är ännu inte säker på om den var läskig, fast det var den nog på ett sätt åndå. Jag var helt plötsligt på en gigantisk fotbollsplan som de höll på att bygga upp en runaway på. Tydligen skulle jag medverka i project runaway! Fast jag hade varit sjuk i två veckor så jag hade inte hunnit sy något till temat "färg" som Tyra Banks skulle avgöra vilken desing som var bäst. Tyra och de andra dommarna hängde i taket och lekte akrobater samtidigt som jag lekte med Johanna på en gul matta med målade stenar på.
Plötsligt kommer min gamla kemilärare och ska visa på något matematiskt sätt hur man skulle kunna leka leken. Läskig var han också...
Sen var det dax att gå hem, men då var jag helt plötsligt ute med Gunilla i ett läskigt kriminellt land! Jag gick vilse påväg till Gunilla men hittade en man med en truck som kunde skjutsa mej till båten för priset att jag var tvungen att visa brösten. Jag tänkte att jag inte hade något val så iväg vi åkte på trucken med gubben.
Sen vaknade jag!

Det blåser lite idag

Snart bär det av till XSS igen för yttligare julpynt och förberedelser inför julfirandet. Det bli pepparkaksbak och lotter. Till och med Jultomten har hittat dit i blåsten!
Ni som bor inne i landet känner säkert inte av den men här ute på öarna blåser det 30 m/s!

West side story

Var nyss på musikal på Operan. Jag fick nämligen biljetter till west side story av mamma och pappa i julklapp och vi alla gick dit och kollade på denna undrbara musikal!
Den var väldigt bra! Jag grät till och med i slutet och det har jag aldrig gjort på en musikal/teater innan! Men någon gång måste vara den första haha.

Den handlar om två gäng i USA som är oväns med varandra. Ena gänget är bara invandrare "svartskallar" och de andra känget är bara amerikanare "jets". När de båda gängen befinner sig på samma fest blir en tjej från invandrar gänget (Maria) och en kille (Anton/Tony) ifrån amerikanska gänget kära i varandra. Detta blir jätteproblem för dem men inget kan hindra deras kärlek. Så kort sagt var det en mordern version av Romeo och Julia. Väldigt bra iallafall!

 

 

 


God Jul!

Iår hade vi ett roligt julfirande med familjen. Som vanligt var det fika framför Kalle Anka, paketöppning, julmat sen sova. Men iår hade jag och Olivia en liten överraskning till resten av familjen. Vi hade skrivit dikter till pappa, mamma och farmor och läste upp dem utklädda till tomte och ren. Det blev väligt lyckat och alla blev överraskade och mycket skratt!
FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA HA EN RIKTIG GOD JUL!!!

Julbak i 5 timmar

Idag vaknade jag upp och packde in julklappar, sedan åkte jag och mamma till affären och köpte massa baksaker som jag sedan rörde ihop till 3 olika goda julgodisar. På med tomteluva och förkläde, det var dax för lite julmusik och goda dofter!
Den runda saken är tryffel, jättelätt att göra, den fyrkantiga saken i plast är vaniljkola lite jobbigare att göra än tryffeln men mycket god! Den andra fyrkantiga saken är mintchoklad, väldigt god men tar lång tid att göra!
Om ni vill ha recept på dessa så skriv i kommentarerna nedanför!

Alexander

I helgen var jag hos Alexander och hade det jättemysigt. Han behövde lite nya bilder på sig själv så jag tog lite kort då och då på honom:

Lucia vakan! Mer bäst än vanligt!

Lucia vakan igår var bäst hitills filmmässigt! Det var grymt!

Första filmen var New year's eve:


Andra filmen var Puss in boots:



Tredje filmen var En gång i Phuket:


Jag tycker själv att New year's eve var bäst, men alla är helt klart vära att se! Jag skrattade jättemycket hela tiden.

Packat och klart!


Lucia vaka i natt då!

Nu sitter jag hemma och hela dagen gick ut på att vakna upp av att Maria knackar på min dörr, hon vill baka kladdkaka till klassrådsfikat. Det är bara att gå upp och lyda henne. Medans vi väntar på att kladdkakan ska bli kladdig och god med en krispig topp så pluggar vi till svenska B språkhistoria som vi om ett par timmar ska ha prov på.
Maria hade ingen cykel så hon skjutsade mej hela vägen till skolan på min. Där väntade en glad engelska lärare som ville ha nationella muntiligt med oss i engelska B. Vi lyder henne, och det som ska bli en kvarts diskusion på engelska blev till 40 min... Ops!
Sen väntade ännu en lärare på oss i svenska B med ett prov som hon tänkt sig att vi ska kunna i detta läget. Vi gjorde så gott vi kunde men det var inte så svårt. Hoppas det gick bra.
Nu sitter jag hemma och blöt efter en ensam cykeltur i regnet. Väntandes på att alla ledare från XSS ska komma hit och så ska vi planera julfirandet med alla elever ifrån i sommar! Ska bli kul! Hoppas på snö!
Dessutom insåg jag nyss att det bara är 12 dagar till jul! Dessutom är det ju snart det årliga luciavakandet med Frida
i kväll/natt! Ska nog bli lika roligt som alltid!

Greatest love songs by Disney

Sitter kvar i Sofias mysiga hus, jag ska lära henne teckna lite snabbt och enkelt.
Idag har varit en mysig dag, den började inte så ljust men sen blev det mysigt tack vare att Alexander kom hela vägen ut till Alingsås för att träffa mej några timmar innan han skulle på fest. Sofia gjorde det hela mysigare då hon visade oss runt i Alingsås och tog oss till mysiga kaffet "nygrens cafe" det var väldigt fin!

Ingen Ullared idag

Värdet stoppar oss äventyrare aldrig! Men en sjukling som är den enda som har körkort kan stoppa även den bästa!
Så nu ligger jag här och var orolig för att ens komma hem, men Sofia vakande nyss och mår bra efter en lite tupplur på några timmar. Så det kanske blir Ullared imorgon villket är bra. Så jag blir nog kvar här en natt till.
Nu ska vi äta frukost och sedan åka in till Alingsås och titta lte där.

Efter 4 timmar och 45 min gjorde de min dag!

Efter nästan 5 timmars kollektivtrafik är jag äntligen framme i Sofias mysiga hus i Alingsås. En resa som egentligen skulle ta 2 timmar blev mer än dubbelt så lån på grund av vädret. Det hela började med att bussarna på öarna ställdes in då de var rädda för att de skulle välta. Sedan var bussen ifrån fastland försenad för att det var jättelång kö på grund av att Älvsborgsbron var stängd och därför gick också bara en buss som tog evigheter att komma fram till centralen. Tillslut fick vi hoppa av och ta en spårvagn vid Eketrädgatan (tror det hette så) till centralen för det skulle gå snabbare. Då fick vi höra på radion att alla pendlar till Alingsås var inställda på grund av att något träd fallit över en ledning som gjorde att det började brinna!
När vi tillslut kom fram till centralen så såg vi att pendeln visst gick! Så på pendeln som åkte ungefär 100 meter i taget sen stannade i en kvart var extremt seg! Som tur var så satt det några esteter bakom oss och började sjunga högt för hela pendeln! De sjöng jullåtar och diverse gosspel liknande låtar, de var väldigt duktiga. När vi skulle gå av i Alingsås så gav en tant dem pengar och de blev jätteglada! De gjorde min dag!
Sofia i sin mysiga blåa dräkt! Mycket mysigt.

Sitter i kö!!

Jag är på väg in till Sofia med Sofia. Vi sitter fast med bussen i en kö som inte rör sig och sträcker sig ifrån Volvo till centralen!

Bussshaffisen sa att det kommer att ta en timma att åka in ungefär, så Sofia missar ridningen och ser därför lite trumpen ut... Men jag påminner henne om att jag är här och därför kommer allt bli bra! Haha

Nej men det blir nog ingen Ullared imorgon, vi får hoppas på söndag.

Lite tråkigt att jag inte får träffa varken Alexander eller Frida eller äns en häst!

Nu ska jag sociala med bussinvånarna, kanske erbjuder de något gott. Kanske våga jag inte fråga...


Gunilla resa 2 videon av Elsa!

Elsa har gjort en GRYM sammanfattning på våran Gunilla resa 2 över Atlanten! Man blir nästan lite sjösjuk, men titta på den i helskärm och njut! Detta är den bästa skolan EVER på grund av detta!


Imorgon väntar något kul!

Då ska jag följa med Sofia hem och titta på när hon ska rida. Sen ska vi gå långt i lera hem till henne duscha och sedan fixa en julklapp som hon ska ge till hennes syster. Och jag ÄLSKAR hennes ide! Men jag vet inte om jag kan skriva det här för hennes syster kanske läser min blogg... man vet ju aldrig.

Klassen i göteborg

Idag åkte jag och klassen in till Göteborg för en heldag med massa skoj som Göteborgs stadsmuseum, domkyrkan, tyskakyrkan samt synagogan. Det var väldigt kul och det blir alltid kul när man är med sina vänner!
Bla. som när Sofia ska försöka hoppa bock och när Maria hittar en rolig boll att leka i!

En kvarts skisser

Jag var ganska slut i huvudet idag. Enda sättet var att sätta sig med ett block och småskissa lite. Varje skiss tog från en kvart till en halvtimme att göra, så de där små detaljerna har jag struntat i:
Ett körsbärsträd i rosa, röd och mörkrosa tusch samt vanlig svart kulspettspenna.



En panda som lutar sig bekvämt mot några bambuträd, gjord helt i svart kulspettspenna.

En liten pingvin gjord helt i svart kulspettspenna också.

En flamingo i rosa tusch och lite rött samt svart kulspettspenna. Denna tog bara 2 min, att göra så den är extremt "slarvigt" gjord men den blev helt OK.
Ett liggande lejon i högt gräs, helt gjord i svart kulspettspenna.

4 timmar med integraler

Kom nyss hem ifrån en av de värsta dagarna i skolan ever! Nationella prov borde banlysas! Iallfall de svåra som matte D. Det var hemskt och jag trodde jag skulle koka sönder av att jag fick stressa ihop de sista uppgifterna i del 1. Men jag är klar nu och behöver inte tänka mer på detta, hoppas bara jag får ett bra betyg!
Nu ska jag bara ta det lungt med att göra en svenska uppgift som ska skickas in som utskick imorgon samt skriva lite på mitt projektarbete! Japp det är och ta det lungt för min del haha.
Men man blir glad när man kommer hem till en rolig pappa:
Pappa: Jag vet varför din palm rasade ihop
Jag: Jaha varför då?
Pappa: Du är inte van vid att det händer bollar i grenen!

Nu kan jag hela Matte D kursen!

Snart är jag klar med denna svåra kurs matte, jag vill bara riva sönder boken och kasta den i väggen nu!! Bara Matte E kvar nu då!

Snälla, kan folk sluta mobba...

Det finns hur många klipp som hälst på när folk blir mobbade, men oftast är det de killar som blir mobbade som uppmärksammas mäst! Jag tycker detta är väligt konstigt.


Denna har ni nog alla sett på facebook, den går runt och runt och alla verkar dela den. Jag vet inte om den är san, men den är helt klart berörande i vilket fall som häst!



Detta är ett klipp från Oprah om två mammor som kommer till studion för att prata om deras söner som tog livet av sig själva för att de mobbades i skolan!

Dessa måndagar

Jag sitter nu i mitt lilla mysiga kök och väntar på att pappa ska göra klart lunchen. Det blir någonting man kokar.
Idag insåg jag att det bara är 19 dagar kvar till jul! Helt sjukt! Och jag har inte köpt en ända julklapp! Vet inte äns vad jag ska köpa till folk...

Kroatien resan i pepparkaka!

'
Olivia gjorde cyklop och snorkel! Lägg märke till det flätade bandet till vänster! Bra jobbat Olivia mycket kreativt och snyggt!
Pappa gjorde när han paddlade gummibåten, ståendes! Väldigt fint med orangea tröjan där pappa! Och fina ögon har du också! Mycket fint! I bakgrunden ser ni en av Olivias andra vackra skapelser! Blå grottan har hon djort! väldigt snöig och fin!



Mamma gjorde båten som faktiskt gjorde det möjligt att ha en så otrolig semester i det fantastiska landet! Båten är utsmyckad med en lite julig touch! As snygg mamma! Och med boj och allt, lite underligt att man seglar när man sitter fast i en boj, men det är bara roligt!
'
Jag själv gjorde en enorm palm som tog evigheter att göra! Observera de små kokosnötterna och den juliga touchen med lite snö ovanpå. Jag själv blev väldigt nöjd och jag tror om ni ser den i verkligheten (om den inte fallar ihop innan) så blir ni nog ganska imponerade, för den är rätt så stor!



Här ser ni våran Kroatien semester i helhet! (Den som ser ut som en död männsiska med två pluttar på rumpan, är mamma som dyker, en annan utav pappas galna ideér!).

Vad säger ni? Tycker ni inte att familjen Nilsson är väldigt duktiga på att göra pepparkaks grejer? Vilken tycker ni är bäst?

Hummersoppa och jag är mätt!

Åt nyss bland det godaste som finns! Hummersoppa! Om ni inte har smakat det innan, gör det! Sjukt gott!
Recept på hummersoppa finns här!
Efterrätten består av något enkelt som päron på burk med en after eight ovanpå som åker in i ugnen en stund för att det ska bli varmt och smälta, som sedan serveras med glass! Riktig 80-tals mat!

Hus gjort på Pepparkaka

Som ni kankse vet så bakar jag och familjen alltid pepparkakshus varje år! MEN det är inte vanliga pepparkakshus, nej... vi bakar våra upplevelser under året.
Iår har vi bakat våran Kroatienresa!
Mamma ha gjort våran båt, Olivia har gjort cyklop och snorkel samt blå grottar, Pappa har gjort en gummijolle med han själv roendes i samt mamma som dyker, Jag har gjort en palm... den blir nog inte så fin haha!

Jag gör inte många knop

Jag sitter här hemma nu och kl. är ungefär midnatt. Jag är jättetrött men kommer inte loss från filtarna jag snurrat runt mej som en kokong.

Jag hade det superkul igår som första gången jag var ute! Det roligaste var nog att Alexander var där och att Sofia var rolig... äh vad säger jag! Allt var super!
I morse vakande jag upp med en LITEN huvudvärk och åt ett ägg sedan åkte vi in och handlade julklappar till mej på Hornbach! Det var trevligt förutom att allt stod på tyska! Men jag överlever!

Nu äre fäst!

Här sitter vi och ugglar! Tills att cykeln rullar mot färjan, snart smäller det gott folk!

Alla kan vara superhjälte om de vill

Jag sitter nu på Svenska C lektionen och undrar... vad gör jag här!
På onsdag vecka 50 kan ni som vill komma till skolan och lyssna på mej när jag diktar om superhjältar! Japp ni läste rätt... jag har gjort en dikt om superhjältar, faktiskt har jag gjort två men jag valde att bara framföra en.
Om ni vill läsa min fina dikt så kan ni läsa här nedanför: (den heter "vi är alla som Superman ibland")

Att vara superhjälte kan vara ganska ballt,

men ibland kan det också bli lite kallt.


Som när Superman flyger till Sydpolen i sina tights,

då ställer alla flygbolagen in sina flights.


För ingen vill ju missa när Superman väl kommer hem,

då har han en ond Pingvin fast fångad i hans röda byxlem!


Som troligtvis nu har frusit fast i hans blåa sexiga kläder,

ja ni vet dom som är gjorda av läder


Fast det kanske inte är superman alls...

Nej det är ju han där med ingen halls!


Han där som klär sig som en fladdermus,

han där som har ett så coolt hus!


Vad heter han nu igen jag kan inte minnas?

Jo sen har vi ju han som inte borde finnas!


Han den där gröna stora saken ni vet,

han som blir så sur så fort skurken smet.


Alla superhjältar verkar gilla djur,

för det finns ju ingen vad jag vet som sjunger i dur!


Tex han där som ibland klär sig som en spindel,

om jag skulle bli räddad av hans famn skulle jag säkert få svindel!


Ja det finns ju många båda stora och små,

men historierna om de vanliga vardagliga hjältarna är få.


Du vet dom som inte har några krafter alls,

dom borde också få dansa sin vals!


Tex han som hjälpte den gamla damen över gatan,

eller hon som hjälpte den lilla överkörda skatan!


Och de barn som går till sin farmor för att äta hennes kaka,

då blir hon så glad och låter de gärna smaka.


Du vet de hjältar som sitter på andra sidan rutorna med texterna bom och krasch,

ja tex de som stoppar någon som är på väg att prova hasch!


Det ska också bli serier av tycker jag,

Hoppas de blir så någon vacker dag!




Hoppas ni fattade budskapet


Haha pappa kan få till det ibland!

Pappa: du hjälper väll till hemma ikväll va?
Jag: Klart!
Pappa: Bra! du ser väll att jag nickar i slow motion?!
Jag: Haha! Ja!
Pappa: Det är bara vi som kan skratta åt sånt.
Jag: Ja det är bara vi som är knäppa i våran familj...

Dumma saker jag sa på Barcelona resan

Jag har nog glömmt av att skriva detta, ni kommer säkert tycka jag är dum i huvudet eller bara ganska knasig och rolig. Jag kan ju säga att detta gjorde bilresan ner till Köpenhamns flygplast så mycket roligare. Och ja jag blev mobbad över detta under hela resan! Haha men jag bjuder på det...

Farmor: Han har köpt en kolonilott.
Jag: Jaha! Vad coolt! Har han vunnit något då?
Farmor: Hahaha! Vet du vad det är?
Jag: Nej egentligen inte...
Lite senare:
Mamma: Ska vi äta kanske?
Jag: JA!! Jag är jättetörstig!

Episk Lucia vaka!

Yay! Lucia vakan iår kommer bli episkt! Hoppas jag! Det är det ju alltid, förrutom att man blir ganska trött efteråt men det gör inte så mycket, det är der värt eftersom man är där med Frida!
Våra asgrymma platser! Längst fram! OH YEA!


Jag tittar över axeln och ser dig blinka till


RSS 2.0