Ny blogg!

Hej på er!
Jag flyttar mina tankar och delar dem med min syster Olivia! Vi har startat en ny blogg som troligtvis kommer vara mycket roligare!
Embla & Olivias blogg heter:
www.Olivember.blogg.se
Ses där!Slutet är nära!

I förrgår fick vi våra studentmössor! Nu känns det som om slutet är nära, många kannske vill ta studenten (och missförstå mej inte jag vill också vara med om detta) men jag kommer nog mest gråta. Då måste man helt plötsligt bli vuxen och börja ta ansvar... vet inte riktigt om jag är redo att släppas ut i den stora världen.
Vilket ni kanske förstår nu, så började jag nästan gråta när jag satte på mej den vita mössa och såg mej själv i spegeln. Jag har aldrig haft så kul som jag haft med min klass och jag älskar verkligen min skola! Det pirrade lite i min mage också. Men det ska bli kul!

Somebody that I used to know

Denna låten lyssnar jag sönder just nu!

Hunger games

Igår var jag och tittade på den nya filmen Hunger Games. Ärligt vet jag inte riktigt vad jag tycker om storyn... Effekterna och stylingen var ett stort pluss måste jag säga men handlingen blev ett stort minus!
För er som inte fattar trailern eller läst böckerna så handlar Hunger games om ett land som haft krig och delats upp i 12 olika distrikt. Hela storyn utspelar sig i framtiden. En pojke och en flicka mellan 12 och 18 år blir då utvalda att vara med i en tv reality serie som heter Hunger games. Alla "barn" blir då utsläppta och instängda i en kontrollerad värld där det hela går ut på att man ska döda varandra. Tillslut är det bara en som överlever och den vinner typ ära till distriktet. Ja... jag blev då lite arg över att detta ska föreställa framtiden och tyckte inte alls om det konceptet att 12 åringar ska springa runt i skogen och döda varandra...
Kommer nog inte läsa böckerna eller se filmen frivilligt igen, men värt att gå på en gång tycker jag.

Olivia... ibland pratar du innan du tänker

Idag framför TV:n
Olivia: Om jag känner på mitt öra så sitter det lite löst

Gröna fingrar

När man är sjuk i normala fall ligger man i sängen, äter glass och tittar på Disney Channel och diverse filmer. Själv är jag trött på detta och sitter och pluggar för att det ska hända något någorlnda kul i mitt liv när jag är sjuk. Är inte det patetiskt?
Idag är en sådan dag så jag har skrivit en marinbiologi presentation, engelska presentation, marinbiologi uppsats och en Svenska uppsats. Ja man får ju något gjort iallafall.
Igår blev ännu en målning klar till konstvågen i sommar! Jag ska ta kort på alla bilder någon gång och visa er vad som kommer ställas ut.
Nu ska jag gå ner och bygga lite på mitt projektarbete som jag hoppas på att snart bli klar med så ska jag visa er den också.
Ska nog ta en lååång dusch först!

π dagen!

Visserligen var det i förrgår, men igår var jag sjuk och på den internationella pi-dagen 3,14 (14 mars) firade vi stort som sånna nördar vi är!
(här har vi bytt till barnfrågorna efter att vi insåg att vi alla var hungriga!)
Firandet av den viktiga dagen gick till såhär:
Alla som ville vara med var tvugna att laga någon rund mat (altså något man ska kunna skära i tårtbitar). Jag fick uppgiften att ta med mej en matpaj som blev väldigt lyckad. Sedan spelade vi TP och när man vann en tårtbit på spelet vann man även en tårtbit i verkligheten! Jag fick bara tre bitar, sen gav jag upp och hejade på Matilda som bara var en tårtbit bort från att vinna. Sen åt vi resten och klockan 9 blev jag helt mätt.
Så roligt kan nördar ha det!
Vi fick lära oss många saker ifrån barnfrågorna (som vi bytte till efter ett tag då vi blev allt för hungriga):
  1. Hummrar fiser inte
  2. Gräsålen simmar inte nedåt med öppen mun
  3. Nils Karlsson pyssling är en pyssling

Stolthet och fördom

Sitter i vilorummet och ska egentligen läsa min bok, det finns bara ett problem. Jag har redan läst ut den. Så jag får helt enkelt börja skriva på min recension men det är svårt för att jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Jag tror jag tar och skriver lite på engelskan istället.
Ha ett bra liv fram tills nästa inlägg!

Why can't this moment last forevermore

I helgen har jag fått mycket gjort. Jag har haft målet att hinna med saker som jag missat att göra under tiden jag varit sjuk. Ni kanske undrar om jag är frisk, och det undrar jag med. Jag gjorde ett leverprov i fredags så vi får väll se om det ger dåliga eller bra besked.
Jag har iallafall under hela lördagen suttit nere i min ateljé/verkstad och pusslat ihop på mitt hus som jag gör i projektarbetet och det blir faktiskt riktigt bra! Kommer lägga ut en bild på det hela när jag är klar med det.
En annan sak som jag gjorde under hela söndagen var att söka till två skolor i Danmark. Det var ett himla jobb och jag har ännu inte fått iväg papprerna till Åhus och Köpenhamn. Det ska nog gå bra.
Sedan gick jag, mamma och Singo en lång tur i det fina vädret och då hade jag självklart med mej kameran och tog lite bilder som ni ser nedan.

Solig lördags dag

Igår var det underbart väder, jag var ute nästan hela tiden vilket var skönt efter all den instängda luften jag andats in under de senaste veckorna. Så igår gick jag, Alexander, mamma och Singo ner till båten där de andra mötte upp pappa och hjälpte honom att ta fram masten till båten. Jag satt och läste i min bok och struntade i speklaklet.
Sendan åkte vi hem och så sov vi en liten stund fram tills att vi gjorde något annat som jag inte kommer ihåg.

RSS 2.0