Ny blogg design!

Hej hopp! Har funderat och funderat och funderat ett lååångt tag nu på hur jag vill att min blogg ska se ut. Jag är inte riktigt helt nöjd men det blir helt ok. Jag gillar den randiga bakgrunden den blev fin.
Idag är jag väääääldigt trött och jag ska nog gå och lägga mej efter detta. Det jobbiga är att man måste sätta sig upp och gå mot toaletten och dejta mr tandborste. Som sen säger att jag måste gå UT i kylan för att komma till mitt rum.
Varför valde jag det rummet? Ibland tänker jag inte klart...
...men sen ser jag denna bilden och genast blir jag glad och skrattar så tårarna rinner!

Ganska skönt att börja 14:40 på en måndag!

I morse kl. 6:15 gick Alexander upp ur sängen gav mej en hejdå puss och gick in och åt frukost. Jag somnade genast om och sov fram till 10 då sopbilen brummade utanför mitt lilla skjul.
Vädret är AS fint! men fy vad halt det ska vara på vägarna! Det tar 5 min extra att cykla till skolan på grund av isen...
Jag sitter här med mitt religionspapper och bok och försöker lära mej allt om kristendom! Jag tycker det är svårt för jag förstår inte hur hela grejen är uppbyggd. Det är snurrigt och alla säger olika hela tiden. Jag antar att jag får gissa. Det är iallafall kryssfrågor på provet imorgon!
Jag insåg just att en flaska har ganska rolig form som gör att man ser lite rolig ut om man tittar igenom den!

Balklänning, check!

Idag var jag och några vänner (Johanna och Julia + syrran) inne i stan och besökte varenda balklänningsaffär i Göteborg! Det var några stycken!
Jag fastnade för en mörkblå i chiffong. Så jag köpte den! Men som vanligt är jag alltid lite för liten så jag måste sy in den lite och lägga upp den.
Jag har ingen bild på mej i klänningen för alla jag tog såg klänningen ut att vara svart i och man såg inte detaljerna. Så ni får helt enkelt se den tillsammans med alla balkort senare iår.
Men ni kan iallafall få se en bild på prislappen! Bra va! haha!

Hjälp mej!

Jag ska skriva och läsa upp ett argumentarande i Svenska C. Mitt problem är att jag inte vet vad jag ska argumentera om...
HJÄLP TACK!!!

Om man har det tråkigt eller bara känner sig allmänt deppad:

Då lyssnar man på On My Way och genast blir man glad och peppad!!!

filosofi Håltimman!

Medans katten är borta dansar råttorna på bordet! Isåfall är jag en råtta?

Jaja... dom kan vara ganska söta djur om man verkligen tittar noga på dom. Sen tänker man på hur många sjukdommar och äckliga grejer de kan bära med sig och vipps är de inte så söta längre. Då är ju all den tid man spenderat på att tycka råttorna varit gulliga bortkastad...



En annan sak jag tänkt mycket på på sista tiden är varför man har specifika religioner och de som inte är religioner är sekter... Vad är det som säger att en sekt är en sekt och en religion är en religion? Om jag väljer att tro på aliens är det en sekt eller en religion då? Lite knepigt det där, för ingen vill nog egentligen vara en sekt för det har ju lite utav ett dåligt rykte om sig.

Värt att tänka på en sånhär solig torsdag eftermiddag.


Låttips ifrån Alexander, mycket bra!


Asså jag skrattar så jag gråter!


Ledig typ!

Nu är det där nedrans Kemi provet avklarat, gick det bra? Hm... vet inte tror inte det men jag kan alltid hoppas på något bra! Nu är det iallafall inget nytt prov förräns om en vecka!
Som belöning för mitt 4 dagars långa pluggande och lidande framför Kemiboken så har jag bakat kladdkaka till mej själv. Vi vet ju ALLA att höjdpunkten med att baka kladdkaka är att medans den göttar till sig i ugnen så får man leka tjockis och slicka skålen ren på den goda bajsbruna smeten! MUMS!
Olivia ska laga mat i kväll... vi får väll se hur det blir, i västa fall får man väll cykla mer till thaien och köpa friterade räkor. Det är ju alltid gott! Till efterrätt (ja ibland äter jag efterrätt på en vardag, varför ska man inte unna sig något gott på en vardag liksom?) ska jag försöka mej på en sorts Hallon-yoghurt-glass med lime! Det låter illafall ganska gott tycker jag.

Tills dess tror jag att jag ska gå ner och måla lite, måste ju skynda på lite... det är ju utställning... snart... okej i augusti men ändå!

Kemisjuk

Jag borde egentligen sitta med näsan i min kemi bok. Prov imorgon och jag förstår nog allt men frågan är om jag kanna allt? Det åter står att se efter kl. 3 i natt. Lagom för att slå ihop boken och sova i några timmar för att senare gå upp och inse att jag glömt av allt till provet.
Jag vill verkligen inte göra detta provet! Det är svårt och jag förstår fortfarande inte vad jag ska ha användning för detta i mitt framtida liv... Vem vet, jag kanske får en fråga om hur man räknar ut pH i TP någon gång i mitt liv, och då kan jag ju kanske kamma hem en poeng där! WOHO!
Mamma är och handlar, hon köper saker som jag kan göra egen glass av sen! Så det ska jag försöka hinna göra idag. Vi får se hur det går med det också...
Farväl fantasin! Nu beger jag mej in i Kemins verkliga värld!



Rotat lite i fotoalbumet

Titta vad jag hitade!
Bilderna som togs när man var liten var så himla fina. Här är några jag hittade på min barndom:
Jag och Olivia sitter coola i solstolen på Fjärås altan. Året är nog 1999.
Jag framför några blommor på någon ö någonstans som vi seglat till. Vet inte vilket år detta är men troligtvis 2000 eller.
Familjen i Varberg!
Jag rider!! För er som inte visste detta så ja... jag har ridit.
Olivia, pappa och jag i våra otroligt sexiga flytvästar! Jag tror vi åker gummibåt...
Jag i min första segelbåt i trä!

Klänningen som jag gjorde nyss

Det var ett tag sedan nu! Men nu har jag sytt en liten kläning utifrån de tyger vi hade hemma, alltså inte så mycket att utgå ifrån. Det räckte iallafall till en kort klänning av egen design. Vi får väll se om jag kommer använda den, men en kul grej iallafall!
Nu ska jag fortsätta med min fredagskväll med mamma och pappa, kanske se en film... vem vet?

Kamel smak?

Vi disskuterar Marianne choklad.

Pappa: Vilken var godast?
Jag: Jag tycker röd.
Pappa: okej
Jag: men den gula är kaffe, den röda choklad och den blåa.... vad heter det? Kamel!
Efter en stund jag: NEJ! inte KAMEL! HAHA!

pappas... knöl?

Jag: Pappa du har alltid en finne där på pannan
Pappa: Nej det är ingen finne...
Jag: vad är det då?
Pappa: Det är en såndär... ehm... knöl...

Är trött på orden "havstulpan" och "kanel"!

Har suttit nu i tre dagar och skrivit på raporten om labben vi gjorde på Tjärnö! Som ni kanske kommer ihåg skulle vi testa om havstulpanslarver ville sätta sig fast i en liten skål med kanellösning. Svaret blev NEJ. Alla dog... Så nu har jag skrivit ett jättelångt arbete om att havstulpaner dör i kanel.
Jag kan glädja mej åt att Alexander snart kommer hit och då ska vi äta hummer och gå ut på skräpplockning till min hatt. Japp ni läste rätt, en hatt.

I helgen...

...kom Alexander hit och är fortfarande här. Vi började med att cykla till vattentornet på Hönö eftersom det var så fint väder! Sen blev det film som vanligt och sova. Någon dag efter gick vi ner till min båt och gjorde en översyn på vad som behöver fixas och upptäckte att spinnakerbommen inte får platts på ringen... Vilket betyder lite sågande och borrande för min del framöver. Det kommer inte gå bra men men.
Här är några bilder från vattentornet:
'
Nu sitter jag och väntar på att Alexander kommer hem ifrån jobbet. Bästa sättet att vänta är att skriva lite projektarbete!

Spa, mean girls och glass

Idag har jag inte gjort något alls! Jag vaknade i mitt lilla rum utav att hela väggen skakade och taket lät som det skulle blåsa bort. Så jag gick in och satte mej med en macka framför TV:n. Där satt jag i flera timmar innan jag gjorde om huset till ett litet spa.
Så nu sitter jag här och kollar på när de dansar till Jingle Bell i korta kjolar med goja i ansiktet.

Ganska skön dag eller hur?!

Jag vet

I bilen, vi pratade om något känsligt:

Olivia: Embla... du vet ingenting!
Jag: Ja vet, jag vet bara det jag vet... suck

Såhär spenderade Embla sitt nyår!

Först åkte vi till Göteborg och såg på GP:s fyrverkeri, men det var sån tjock dimma att man såg väldigt lite av detta. Så bilderna är ganska dåliga. Sen åkte vi hem till Cindy, men jag skulle ta med mej mat innan så jag tog en tripp hem först. Självklart är jag så dum och glömmer kameran hemma så bilder på tolvslaget och festen blev det dåligt med... men men. Det var väldigt trevlig och roligt tycker jag, förutom att jag har bestämmt mej för att ogilla nyår på grund av alla dessa fulla människor som ska skjuta raketer mot en. Fy på dom!
Med detta vill jag önska er läsare en god fortsättning!

RSS 2.0