HummerParty

'

Jag är inte död... tror jag

Hej allihopa! Jag lever!
Men denna veckan kändes som jag skulle dö. Men nu är den avklarad och det är äntligen höstlov! Imorgon drar jag och familjen + farmor till Barcelona!
Det ska bli grymt kul!
Jag tog beslag på den bästa resväskan inna Olivia tar den och har skritiv en lapp där det står PAX //Embla. Den borde visa något för henne...
Nu ska jag äta en macka och säga hejdå till mamma och pappa som ska åka och vitja hummertinorna och sen ska vi äta massa hummer i kväll! Kanske ska åka ner till Henrys och köpa lite godis också.
SES EFTER BARCELONA!!!

Even so! I AM a pirate!

Som sagt har jag nu haft en myskväll men Syster Olivia. Olivia cyklade ner till Taimaten och beställde mat samtidigt som hon åkte och köpte godis och hyrde film Pirates of the Caribbean i främmande farvatten.
HAHA! JAG ÄR SÅ SNYGG, tror jag ska gå runt så överallt!

Slut på typ PMS fast det inte var PMS... något annat måste lura

Idag är jag glad! Av dessa anledningar:
 • Jag ligger före i matten!
 • Jag fick bra resultat på Kemi provet
 • Jag fick reda på när jag ska göra matteprovet
 • Jag fick massa fina kommentarer om hur jag var klädd idag
 • Imorgon ska jag gå på Abduction (tror den stavades så)
 • Jag har fått mer info om Nya Zeeland året
 • Jag ska måla idag
 • Pappa är inte hemma förrän ikväll så jag och Olivia ska ha spa!
 • Singo är så söt när han kastar bollen till sig själv
Det är säkert en massa mer! Men så kul är mitt liv just nu, lite deprimerande att 3 av 9 var skolsaker...

torsdag och jag är död

Jag måste säga att torsdagar är nog min sämsta dag på hela veckan:
Jag orkar serriöst inte längre... det är så tråkigt med matte, det är så tråkigt med kemi och jag VILL INTE disikera en gris på datorn bara för att få reda på att jag har tarmar som ser ut som korvar och gör att jag aldrig mer vill se en gris!
Inte heller blir det bättre utav att jag är nästan 100% säker på att jag inte kommer vinna på metros tävling. Och jag som verkligen ville vinna...


Nu vill jag bara sitta med en skål poppcorn och titta på stolthet och fördom och gråta lite, nej så deprimerad är jag inte! Men det lät gott med poppcorn nu när jag tänker efter så jag tror jag tar en skål!
KAN INTE NÅGON KOMMA MED NÅGOT ROLIGT I MITT LIV NU!

Beslutsångest

Jag tänkte skriva ett tråkigt inlägg om vad min familj gör just nu, men inser att det blir jättedåligt för jag blev nyss på lite dåligt humör av en sak jag nog inte kan skriva på bloggen för då blir det nog bråk haha!

Mast ner på PrimeX

Idag har jag träffat nästan hela Team PrimeX för idag mastade vi av den blåa fina stora båten!
Det var kallt och när jag åkte med Anton hem (mamma skulle handla, pappa skulle fixa med båten) så funderade jag nästan på att sätta mej på händerna för de var ganska blåa! Men eftersom det skulle se konstigt ut så gjorde jag inte det. När vi kom hem virade jag en filt runt mej och satt i soffan och väntade på att resten av besättningen skulle komma över på fika. Fika i form av bulle, en anna bulle och chokladbollar med te eller kaffe. Nägra var hundriga och satte sig med en pizza i köket och nästan läskade oss andra.
Nu har de gått hem och efter att jag har skrivit klart detta inläget så tänkte jag ta en dusch. För kl 19:00 cycklar vi ner till klubbstugan där en massa goda räkor och äppelpaj väntar på oss! MUMS!
En fin bild tagen med mac kameran på mej och mamma!

Embla Nilsson Marinbiologi

Jag känner mej lite dålig idag och igårkväll vad det ännu sämre. Min hals gör jätteont och jag måste haft feber i natt.
Mamma åt upp alla Strepsil halstabletter så jag får leva med Te tills apoteket öppnar. Om de inte har Strepsil på Ica Alexius (av någon anledning döper vi mataffärerna här ute på öarna).
Igår fick vi iallafall testa studentmössor! WOHO! Jag har ett litet huvud så storlek 54 fick det bli för mej! Den ska komma till min dörr om 4 veckor! Jag längtar verkligen till studenten! Eftersom jag är första barnet i familjen som tar studenten så känns det lite extra stort för mej.
Och till nuläget, ska jag försöka få ner mej lite mat tillsammans med smärtan att svälja. Yoghurt kanske gå bra, det är bara så äckligt...

WOW!

WOW! De visar för typ första gången SEGLING på sporten! OMG!

Poetry Slam

Lite sent kanske, men jag var på Poetry Slam i söndags med svenska C klassen. Det var förånansvärt coolt! Jag visste ju inte vad det var jag hade gett mej in på. Men när de väl började läsa upp sina dikter var det helt underbart!

För er som inte vet vad Poetry slam är så kan jag berätta lite kort vad jag upfattar det som:

Poetry slam är som det låter poesi uppläsning. Det är också en tävligt, i det här fallet så var det 4 medverkande. Alla tävlande fick läsa upp 3 av sina bästa dikter som de måste ha skrivit själv. Däremot får det vara på vilket språk man vill, och man får inte ta hjälp av någon form av rekvisita. Dikten får INTE vara över 3 min och 10 sek! För varje 10 sek man drar över blir det en minuspoäng. Sen är det en jurry (som är publiken) som sitter med lappar och ska visa poäng som visar hur bra dikten är och självklart hur bra han eller hon har läst upp den. Poängen är ungefär som i konståkning typ 8,5. De två med mäst poäng går vidare i final och möts i en duell. Under tiden som denna duellen pågår så skickas en hatt runt i publiken där man får lägga pengar, godis ja helt enkelt det man vill (kondomer kanske?). Detta får sedan vinnaren!

AS COOLT!!!

Här är en bild på han som räknade ihop poängen (Anton som luktar gott):


Här är en video om ni vill se själva hur coolt det är!MAT!

Nu är jag hungrig efter en låååång matteplugg dag! Hoppas pappas mat blir god.

Jag kommer aldrig mer vara elak mot en kundvagn


What's the point?

Jag har nu insett att jag är inte hemma på Breaking Dawn premiären eller snygpremiären för den delen heller! För jag ska sitta på en hilma marinbiologiskt-forskningscenter! WTF! Hela den veckan som jag så länge har sett fram emot är nu lite sådär krosad...
För att jag ska bli glad igen så MÅSTE jag vinna den där träffen med Robert och Ashley! Jag skrev ju en dikt som motiverning så det borde vara lite annrlunda haha!
Jaja, jag är hemma idag för det är matteprov i skolan och jag kan det verkligen inte! Så jag sitter nu och dränker mej i Derivator av sinus och enhetscirklar! (Jag hatar också enhetscirklar).
Sammanfattningsvis:
Jag hatar:
Skolans planeringar
Enhetscirklar som hemsöker mej i sömnen
Det konstiga marinbiologiska forskningscentret
Jag älskar:
Att man kan vinna underbara saker
Att jag fattar hälften av matten nu
Att mamma tillät mej att stanna hemma från skolan för att plugga matte
Att jag är 18 så mamma kör med "gör som du själv vill"
Såhär har mitt hår och jag sett ut ända sedan jag vaknade.

MOT MATTEBOKEN OCH VIDARE!!!

Matte D plugg-hus


forever is only the beginning

Jag älskar att Breaking Dawn kommer i 2 delar. Många kanske tycker "ååå... de vill härma Harry Potter" eller "meeen! då måste vi vänta länge till slutet". Jag tycker det är bra för att då tar de inte bort en massa saker som är roliga och bra och viktiga för historien. Och så vill man ju inte att det ska sluta! Illafall inte jag. Ni som har läst böckerna vet vad jag menar, när den man kommer till sista sidan gråter man inte bara för att det är bra utan också för att man vet att det inte blir mer Bella och Edward historier!
Postern för del 1 har iallafall kommit ut och såhär ser den ut:
Den är jättefin, men hallå!!! Vad har dom för kläder??? Bella ser ut som en mormor i dom kläderna och Edward ser ut som en gubbe! Jacob ser ut att vara en motorcyckel gubbe utan skägg som tror han klär sig coolt och vill visa musklerna... Nej... den som är stylist kan få lönesänkning tycker jag. Helt fel!

Every Teardrop is a waterfall in the next room

Dagens musikvideo! En av de coolaste videorna jag sett tror jag!


Men dagens låt är nog denna! Love it!

Mycket hjälp jag fick då...

HAHA! 2 personer som "röstade" bra! haha nej... kom igen nu!!! RÖSTA! Jag vill ju veta! Det kan vara avgörande! Har ni andra förslag så skriv gärna det också.

Blåa tår och fingrar

Hej!
Seglade ju igår med min båt som jag ännu inte har kommit på ett bra namn än. Jag har lite förslag men kan inte välja, så ni får helt enkelt säga vad ni tycker låter bäst:
 • Generation X
 • FF
 • Absolem
 • Tweedledum
 • Tweedledee
 • Catepillar
 • Shrek
 • Kraken
 • Blunder
 • Beetlejuice
 • Nemo
 • Pearl (bläckfisken i hitta nemo)
 • Trötter
 • Skrik och panik
 • Blixten
 • Töntarna
 • Vi mot världen
Mina favoriter är de som är i fet text
Snäääällla! Jag behöver hjälp att välja!

Vad tror ni jag ska göra idag då???

SEGLA!!!
Ses om jag överlever!

OMG! Han är shirtless!

Min dröm i söndags har under hela veckan "skadat" mej och jag har gått och tänkt på den vad jag än gjort, här ska ni få höra:

Min klass skulle åka på klassresa till Paris. Med buss tog vi oss ner och i bussen var det inte tyst en sekund! Men klassen var lite konstig, det var nämligen bara killar förutom jag och en tjej till som heter Maria som gick i den klassen.
När vi väl kom fram fick vi sitta i en park och vänta på något. Vi satte oss vid ett vattenfall/fontän/damm och väntade, det var jättevarmt så killarna började ha vattenkrig i Sow motion, alla hade vita töjor som snabbt gick av och visade sina vackra magar. Det börjar med en kille som ser ganska snygg ut. När han var klar gick det vidare till en annan kille som så ännu bättre ut och så fortsatte de tills de sista killarna som var SKIT snygga!
När alla blivit blöta och toppless så trodde både jag och Maria att det var över, men inte. Jag sitter nu i en stor röd fotölj med Maria stående bredvid mej. Vi ser att en vattenslang börjar röra sig mot oss, jag tänker "åh nej! måste jag också bli blöt och ta av mej kläderna nu". Men slangen fortsätter till en ny lång blek kille som står bredvid mej, hanvänder huvudet mot mej i fotöljen (allt i slow motion) och gör en flört. Det är ROBERT PATTINSON!!! OMG! Han börjar långsamt ta av sig den vita skjortan han har på sig och blir ännu sexigare när vattnet sprutar över hanns kropp!
Då vaknar jag utav att jag skrattar och fortsätter skratta i 4 min innan jag bestämmer mej för att gå upp och äta frukost!
VÄRLDENS BÄSTA DRÖM!!!!!

Olivia och aggro på sladdar

Olivia jag och pappa sitter på övervåningen och kollar på Hawaii-5O. När det är slut är Olivia kvällstrött som vanligt och ska gå och lägga sig, då snubblar hon på en datorsladd och säger argt till oss:
Olivia: - Den som använder datorsladd har kan väll ta bort den efteråt!
Pappa: - Men det är ju din sladd...
Olivia: - eh... mm...

En för alla och alla för en!

Snart åker jag in till Göteborg och träffar Frida, vi har ju inte träffats på länge nu känns det som så det ska bli kul att få se hur den stollen ser ut efter typ 3 veckor. Jag skulle kunna skriva en hel 70 sidors uppsats om min och Fridas vänskap och det skulle ta allt för lång tid.
Iallafall ni kanske undrar vad vi ska göra. Jo såhär ser min dag ut:

 1. Äta lunch med pappa
 2. Kanske måla lite
 3. Cyckla ner till Öckerö hamn och ta bussen därifrån för den vill inte gå förbi oss längre... dumma västtrafik
 4. Åka buss
 5. Köpa färg och målaruk och kanske några mer målarsaker som typ en färgskrapa eller nått
 6. Åka spårvagn till Bergakungens bio
 7. Kolla på de tre muskitörerna
 8. Åka buss hem
 9. äta middag
 10. Sova
Vad jämt och bra det blev med 10 saker!
Till en helt annan sak. Singo (hunden) hittade en gul liten boll igår när han var ute och är nu helt besatt av denna saken. Han har grävt ner den i trädgården en gång men jag grävde upp den. Nu försöker han gräva ner den i mattan inomhus istället. Det funkar inte så bra så han sover med den i munnen för att ingen ska ta den.

Kroatien filmen!


shibab shishi och andra knäppa saker i Kroatien

Hej allihopa!
Nu är jag hemma igen från en av de skönaste och härligaste semestrarna jag någonsin varit på med familjen! Kroatien var underbart! Vi hade det jättebra med sol och max 30 grader varmt i luften. Vattnet var kanske 25 grader hela veckan.
Men som många av er kanske vet så blir jag inte så brun trotts att solen gastar på mej en hel vecka. Denna veckan tycker jag ändå att jag lyckats lite bättre. Man ser nästan att jag har bikinilinjer! haha.
Vi hyrde en Elan 340 vid en marina som kallades Kremit (vi kallade det för Kermit) och utgick därifrån och kom till massa fina ställen som ni ser på bilderna nedan. Bilder blev det mycket av, så här får ni se och bli en gnutta avundsjuka.


Vi tog en Taxi medans vi väntade på att få ut våran båt Klara till ett jättefint ställe bara 5 min ifrån Kremit till Primosten:När vi väl kom ut vid 4 tiden åkte vi till en liten vik och la oss på svaj (man ligger med ankaret och glider runt på vattnet):

Efter detta tog vi oss till en liten stad som hette Bobovisca på ön Brac där åt vi på en restaurang och tog en tur i mörkret där vi såg en salamander:Efter en lite kortare seglats då vi såg delfiner kom vi fram till ön Hvar på staden Hvar:Därefter åkte vi till världens mysigaste lilla vik. Mitt på en liten öde ö i en mysig liten vik låg en restaurang där de serverade jättegod mat, ön hette Scedro:


Sedan seglade vi  5 timmar ut till Vis till staden Komiza och åt på en restaurang bredvid vattnet med utsikt över den fina lilla fiskehamnen:Dagen efter åkte vi till Blå grottan som låg på ön Bisevo:Den sista seglarnatten låg vi på ännu en mysig liten restaurang vik som låg på ön Solta:Nu sitter jag hemma och bloggar, ska fixa filmen som jag sagt att jag skulle göra så ni får se i mer "action" vad vi gjort och inte bara på en platt bild.


Om ni undrar något om resan eller bilderna så kommentera gärna! Jag gillar att få kommentarer! Väldigt mycket!

RSS 2.0